54,90 zł
65,90 zł
19,90 zł
86,90 zł
89,90 zł
16,90 zł
8,90 zł
49,90 zł
54,90 zł
26,90 zł
Hildegardowa przyprawa do zup z galgantem
Opis
PRZYPRAWA DO ZUP Z GALGANTEM 400 g
Składniki: Ziele bylicy, warzywa, galgant, koper włoski, lubczyk, zmodyfikowana skrobia, sól kamienna, olej słonecznikowy, cebula, seler, marchew. Nie zawiera glutenu.
Przygotowanie: 1 czubatą łyżeczkę mieszamy w 250 ml gorącej wody lub 1 czubatą łyżkę w 1 l gorącej wody. Doskonała jako rosołek do przygotowania ryżu orkiszowego lub jako pikantną przypraw do warzyw, zup, sosów i sałat.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Dystrybutor: Centrum św. Hildegardy w Józefowie
Najlepiej spożyć przed: Data ważności na opakowaniu
Przepis: Zapiekanka orkiszowo-serowa (dla 4 osób)
Składniki: 120 dag masła, 1/2 l śmietany, 4 łyżki mąki orkiszowej, 40 dag tartego sera, 8 jajek, 1 łyżka przyprawy z galgantem.
Przygotowanie: masło, śmietanę i mąkę orkiszową zagotować i wystudzić; oddzielić żółtka od jajek; wymieszać ser z żółtkami, masłem, śmietaną, mąka orkiszową i przyprawą z galgantem; na konieć dodać ubite białka; formę wysmarować tłuszczem, przełożyć masę i 20-30 minut zapiekać w 250°
Urszula Kreft
UWIELBIAM TĄ PRZYPRAWE . ZAWSZE STARAM SIĘ JĄ MIEC W DOMU. JEST NIE TYLKO SMACZNA DO ZUP. MOŻNA JĄ ROWNIEZ STOSOWAC DO KANAPEK. POLECAM